Начин на приготвяне
Продуктите са за голяма торта в тава 21/31 см.
Направете първо ганаш от шоколада и 200 мл от сметаната. Загрейте сметаната до кипване. Начупете шоколад на малки парчета в суха купа и залейте с горещата сметана.
Бъркайте с телена бъркалка, докато се разтопи шоколадът. Оставете ганаша да се охлади.
Междувременно нарежете халвата на ситно. В купа с миксер разбийте маскарпоне и халва, докато хубаво се смесят.
В друга купа разбийте на сняг останалата сладкарска сметана. Прибавете малко по малко битата сметана към маскарпонето с халвата, като разбърквате с въртеливи движения, за да се усвои.
Започнете да потапяте за кратко бисквити в сока от компота или затоплено прясно мляко и подредете първия ред. След това сипете част от крема и загладете.
След това подредете нов ред натопени бисквити и отгоре намажете с охладения шоколадов ганаш. След това отново бисквити с крем и отново бисквити с шоколадов ганаш.
Трябва слоят най-отгоре да бъде от бисквити с шоколадов ганаш. Приберете тавата с тортата за няколко часа в хладилника или за цяла нощ. Преди сервиране поръсете готовата бисквитена торта с какао.
Бисквитената торта с маскарпоне и халва е готова.
С маскарпоне препоръчваме да опиташ и нашето тирамису, кремовете с маскарпоне или другите ни торти с маскарпоне.