Тирамису с блатове за торта

МоникаМоника
Чирак
66
278
37
279
27/01/2019
"И да знаете, че разкошно тирамису се прави с блатове за торта и много любов, край на съобщението "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 321
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • блатове - около 1/2 пакет, за торта
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • течна сметана - 200 мл
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • кафе - около 2 кафеварки х6 кафета, студено, горчиво
  • ром
  • какао - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте крема сиренето с малко от захарта, след което направете същото със заквасена сметана и ги съединете. Разделете яйцето на белтък и жълтък и ги разбийте поотделно отново с малко част от захарта, като в белтъка сложете щипка сол!

Разбийте и течната сметана, която трябва да е от хладилник. Изсипете и останалата захар. Когато сметаната е разбита, добавете жълтъка, разбъркайте. Съединете с крема сиренето и заквасената сметана, като разбърквате на рака с дървена или силиконова бъркалка.

Накрая добавяте малко по-малко белтъка, като разбърквате от долу нагоре. В студеното кафе сипете ром и започнете да топите парченцата блат в кафето, като в същото време ги редите в тавичка, разпределяте крема и отново редите блатове за торта.

Накрая отгоре изсипвате останалия крем, разпределяте го и поръсвате с какаото. Вашето тирамису е готово, след като престои 1 нощ в хладилник (може да поръсите какаото на следващия ден преди поднасяне).

Аз го направих в елипсовидна тавичка с размер около 30Х20 см и стана на три нива. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар