Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Пържени банички на тиган

Пържени банички на тиган

Пържени банички на тиган
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Загрейте тигана и ... ами баничките ще са готови за минути по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • сирене - 100 - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 50 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене. Разгъваме си корите и всяка една кора разделяме на половина.

Вземаме 1/2 кора, намазваме с масло, от горната страна поставяме от яйчената смес и загъваме двата края към средата.

Започваме да навиваме до края на самата кора. Така правим и с останалите кори за баница.

Поставяме си тигана на котлона заедно с олиото. След като се загрее, поставяме готовите банички и пържим от двете страни.

Когато ги извадим, ги поставяме на кухненска хартия, да може да попие мазнината.

Вкусни банички на тиган - опитайте!

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и тези пухкави банички с крем, домашни банички със сирене или сладки банички с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татяна Георгиева
Татяна Георгиева
Направих ги но вместо сирене сложих извара
21.06.2024 19:02
1
Ники
Ники
Забравила съм да напиша,че ги намазвам с масло:)
08.08.2020 16:12
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Ще пробвам и вашият вариант.
08.08.2020 15:56
1
Ники
Ники
Аз добавям и настърган кашкавал.Запичам в тефлонов тиган без мазнина,намазвам двета страни на баничкана,като ги навия и така запичам.
07.08.2020 22:47
1