Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Селски хляб от детството

Селски хляб от детството

ДениславаДенислава
Новак
7703716
Селски хляб от детството
Снимка: Денислава
2 / 5
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"А помните ли онзи хляб от детството, с хрупкавата коричка и топлата среда, който хапвахте с такава наслада"

Необходими Продукти

  • яйца - 1бр.
  • мая за хляб - 1 бр.(42 г)
  • захар - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 или 4 с.л.
  • вода - 700 мл
  • брашно - около 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтваряме маята за хляб със захарта и около 100 мл топла вода. Оставяме за 10 мин. да се активира маята.

В тава пресяваме брашното и правим кладенче. След като се е активирала вече маята, изсипваме я в кладенчето, а после добавяме яйцето, солта, олиото и водата. Замесваме меко тесто.

Оставяме го да втаса за около 30-40 мин. на топло. Премесваме го малко, колкото да го оформим и го слагаме в тава върху намазнена хартия за печене.

Втасва още веднъж за около 20 мин. След като е готово го поръсваме с малко брашно и с помощта на остър нож правим украса по желание.

Слагаме хляба да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: