Испанска супа от леща

29/01/2019
"И в гореща Испания обичат лещата, вижте как я приготвят в Испания "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо541
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • леща - 1.5 ч.ч.
  • зелена чушка - 1/2 бр.
  • домат - 1 бр.
  • картоф - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и моркова и ги нарежете на дребно. Минете чесъна през преса за чесън. Нарежете чушката на дребно, а картофа - на кубчета.

Сложете в тенджерата малко мазнина и задушете зеленчуците. Добавете домата на кубчета, а след няколко минути - и лещата.

Налейте вода, колкото да покрие всичко, сложете подправките и соевия сос. Варете на тих огън до готовност.

Сложете пасатора в тенджерата и натиснете бутона само веднъж. Това го правят, за да се сгъсти леко манджата и не е толкова водна самата супа от леща.

Оставете супата пет минути да къкри и изключете.

Сервирайте веднага, докато я топла.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар