Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч в тенджера

Постен гювеч в тенджера

Постен гювеч в тенджера
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Бърз, лесен и най-вече вкусен постен гювеч, който можете да си приготвите за нула време в тенджера."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • праз лук - 1 стрък
  • олио - 6 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • гъби печурки - 150 г
  • грах - 1/3 ч.ч.
  • домати от консерва - 1 ч.ч
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, празът и морковът се нарязват на дребно. Слагат се в тенджера и се задушават докато омекнат.

Към тях се прибавят нарязаните моркови, картофи, чушки, гъби, грах и рязани домати от консерва. Слага се лъжица червен пипер и сол на вкус. Налива се вода колкото да покрие поне един пръст зеленчуците.

След като ястието заври се прибавя измитият ориз. Температурата се намаля и гювечът се оставя да къкри около час или до готовност на продуктите.

Готовият постен гювеч се сервира с нарязан на дребно пресен магданоз.

Вижте също как да си направите постна грах яхния или любимия постен славянски гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: