Начин на приготвяне
От прясното мляко отделете 50- 80 мл и разтворете царевичното нишесте, като внимавате да няма бучки.
Добавете жълтъците и отново разбъркайте.
В малка касерола сложете останалото мляко, захарта, канелата и корите от портокал и лимон. Сложете на котлона и изчакайте захарта да се разтопи.
Изключете и оставете половин час, за да се смесят всички аромати. Прецедете през цедка.
Добавете сместа от жълтъци при млякото. Върнете на котлона и изчакайте да се сгъсти. Изключете и оставете напълно да се охлади.
Напълнете волованите с крема Каталана и украсете с пресни плодове.
Хубаво е консумацията на кошничките да е веднага, тъй като има опасност да попият млечния крем и да омекнат.