Начин на приготвяне
От охладеното бутертесто се изрязват трийсет еднакви кръга с формичка или чаша. В средата на двайсет от тях се изрязват кръгчета с по-малък размер. Кръгчетата с отвор се поставя върху тези без отвор.
Образуват се нещо като купички. Средната, изрязана част служи за капачета.
За да залепнат отделните части, се разбива един жълтък и с него се намазва краищата на кръгчетата без отвор, които служат за основа.
Отгоре се поставя кръгче с дупка, намазва се с жълтък, пак кръгче и пак жълтък. С жълтък се намазват и капачетата. Волованите и капачетата се изпичат в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Плънката се приготвя, като се смесят царевицата, грахът, шунката, нарязана на дребни кубчета, майонезата и киселото мляко. Сместа се обърква хубаво и се овкусява с черен пипер на вкус.
С лъжица се гребва от сместа и с нея се пълнят изстиналите кошнички.
Украсяват се със стръкче магданоз. Отгоре се поставя по едно капаче.
Солените воловани са готови.