Лесна печена тиква на фурна

Iva NikolaevaIva Nikolaeva
Новак
1
4
1
29/01/2019
"И дете може да се справи с приготвянето на Лесна печена тиква на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 690
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг (или по - малко)
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • за сиропиране
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. (зависи колко искате да е сладко)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива добре и се нарязва на големи парчета (по желание се оставя кората или се премахва).

Парчетата се поставят с кората нагоре, като се подреждат в тавата и се сбиват по възможност най-много, защото тиквата омеква и остава празно място.

На котлона се слага водата да заври и се сипва захарта. Бърка се енергично няколко минути, докато захарта се разтопи, и се маха от котлона.

С получената смес се залива тиквата и се слага да се пече при загрята фурна на 200 градуса, докато омекне.

След като е омекнала тиквата, се изважда тавата и започвате да обръщате парчетата с кората на долу.

По желание върху всяко едно се сипва малко захар и се връща във фурната да се разтопи, докато същата изстива.

Печената тиква се хапва топла или охладена, в зависимост от желанието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар