Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лесна риба на фурна

Лесна риба на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесна риба на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Ужасно вкусна риба, която дори начинаещите кулинари могат да приготвят бързо и лесно!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг или др. вид
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой
  • картофи - 2 - 3 броя
  • чесън - 5 скилидки
  • бяло вино - 200 мл
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • ким - 1/2 ч.л. счукан
  • захар - 1 ч.л. равна
  • лимони - 2 броя
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете почистената риба и я натрийте с черен пипер. Нарежете всички зеленчуци на колелца като обелите картофите предварително.

В намазнена тава наредете най-отдолу колелца лук, след това картофи, колелца домати. Между редовете поръсвайте с малко подправки.

Отгоре сложете рибите, поръсете със скълцан чесън, залейте всички с виното и малко топла вода. Най-накрая намажете рибата с малко мазнина.

Покрийте с фолио, направете няколко малки дупчици с игла и сложете всичко да се пече в загряна фурна за 40-50 минути.

Махнете фолиото и доопечете до лек загар. Поднесете с резени лимон и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ЕМИ
ЕМИ
Супер .Бързо и вкусно.
05.12.2014 16:11
2
Фамацевта
Фамацевта
Рецептата ми харесва много и ме въодушеви да я приготвя тази вечер.Ще
опитам .Благодаря и весели празници.
19.12.2011 16:39
2
2