Начин на приготвяне
Тиквата се обелва, нарязва на парчета и се смила в кухненски робот, а в последствие се прехвърля в голяма купа.
Лукът се нарязва на четири и без да се мие роботът, се смила в него - добавя се към тиквата, както всички подправки и яйцето. Сместа се разбърква добре.
Междувременно овесените ядки са натопени във вода, колкото да се покрият, с добавен соев сос и черен пипер. Когато напълно абсорбират течността, се изсипват в голямата купа и отново се размесва добре.
Накрая се слагат и рендосаните сирене и кашкавал, размесва се, по преценка може да се добави малко брашно и се оставя да почине за 10-тина минутки.
С намазнени ръце се оформят зеленчукови кюфтенца и се редят в намазнена тава, полива се лекичко всяко кюфтенце с олио и се слагат да се пекат в загрята фурна на 200 градуса.
Готови са, когато се зачервят.
Сервират се с кисело мляко или лютеничка, а най-добре по вкус :-)
Кюфтенцата от тиква на фурна са страхотни.