Кюфтенца от тиква на фурна

Кюфтенца от тиква на фурна
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Не хабете тиквата за разни десерти, ето ви изпитана рецепта за апетитни кюфтенца от тиква на фурна"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • овесени ядки - 100 г
  • лук - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 30 г
  • копър - 2 с.л.
  • сол
  • майорана
  • сминдух
  • босилек
  • кимион
  • черен пипер
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, нарязва на парчета и се смила в кухненски робот, а в последствие се прехвърля в голяма купа.

Лукът се нарязва на четири и без да се мие роботът, се смила в него - добавя се към тиквата, както всички подправки и яйцето. Сместа се разбърква добре.

Междувременно овесените ядки са натопени във вода, колкото да се покрият, с добавен соев сос и черен пипер. Когато напълно абсорбират течността, се изсипват в голямата купа и отново се размесва добре.

Накрая се слагат и рендосаните сирене и кашкавал, размесва се, по преценка може да се добави малко брашно и се оставя да почине за 10-тина минутки.

С намазнени ръце се оформят зеленчукови кюфтенца и се редят в намазнена тава, полива се лекичко всяко кюфтенце с олио и се слагат да се пекат в загрята фурна на 200 градуса.

Готови са, когато се зачервят.

Сервират се с кисело мляко или лютеничка, а най-добре по вкус :-)

Кюфтенцата от тиква на фурна са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: