Ориенталска чорба от червена леща и булгур

ЗорицаЗорицаГуру93025128484
29/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Накисва се в студена вода за около 30 минути.

Булгурът се залива с вряща вода и се захлупва също за 30 минути.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина, добавят се наситнените морков, чушка и нарязания на ситно чесън, най-накрая се добавят червеният пипер и доматеното пюре.

Разбърква се и се налива литър и половина горещ зеленчуков бульон (или вода). Добавя се отцедената от водата червена леща, оставя се да заври и след десетина минути се слага набъбналият булгур, сол, черен пипер и стрита суха мащерка в количество на вкус.

Чорбата къкри на слаб котлон още двайсетина минути. Ако ви се стори твърде гъста, в чорбата от леща може да се добави допълнително количество бульон или гореща вода и се изчаква да поври още десетина минути на намален котлон.

Сервира се гореща. По желание може да поднесете с наситнен магданоз и лют червен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар