Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба с червена леща

Гъбена чорба с червена леща

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Гъбена чорба с червена леща
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Гъбена чорба с червена леща - вкусничка и полезна, за да са здрави ушите на калпазаните"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • картофи - 2 бр. (350 г)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • червена леща - 230 г
  • доматена паста - 40 г концентрат
  • сметана - 150 мл за готвене
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме нарязания на ситно лук в загрятото олио.

Добавяме наситнения чесън и нарязаните печурки и задушаваме за около 10 минути.

Прибавяме кимиона, доматената паста, червения пипер и измитата леща и готвим на тих огън за около 2 минути.

В тенджера кипваме 1500 мл вода, сипваме обелените и нарязани картофи и моркови и варим за около 7-10 минути.

Добавяме лещата с гъбите и готвим гъбената чорба за около 15 минути.

След това прибавяме сметаната и солта и варим още за 5 минути.

Гъбената чорба с червена леща е готова.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за гъбена чорба, леща яхния или тези рецепти с червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: