Начин на приготвяне
В тиган запържваме нарязания на ситно лук в загрятото олио.
Добавяме наситнения чесън и нарязаните печурки и задушаваме за около 10 минути.
Прибавяме кимиона, доматената паста, червения пипер и измитата леща и готвим на тих огън за около 2 минути.
В тенджера кипваме 1500 мл вода, сипваме обелените и нарязани картофи и моркови и варим за около 7-10 минути.
Добавяме лещата с гъбите и готвим гъбената чорба за около 15 минути.
След това прибавяме сметаната и солта и варим още за 5 минути.
Гъбената чорба с червена леща е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за гъбена чорба, леща яхния или тези рецепти с червена леща.