Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Ориенталска чорба от червена леща и булгур

Ориенталска чорба от червена леща и булгур

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Ориенталска чорба от червена леща и булгур
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Толкова много различни вкусове, а всъщност комбинацията от тях е повече от разкошна"

Необходими Продукти

  • червена леща - 100 г
  • булгур - 70 г
  • кромид лук - 1 глава (или 1 стрък праз)
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • подправки - суха мащерка, сол и черен пипер, лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Накисва се в студена вода за около 30 минути.

Булгурът се залива с вряща вода и се захлупва също за 30 минути.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина, добавят се наситнените морков, чушка и нарязания на ситно чесън, най-накрая се добавят червеният пипер и доматеното пюре.

Разбърква се и се налива литър и половина горещ зеленчуков бульон (или вода).

Добавя се отцедената от водата червена леща, оставя се да заври и след десетина минути се слага набъбналият булгур, сол, черен пипер и стрита суха мащерка в количество на вкус.

Чорбата къкри на слаб котлон още двайсетина минути. Ако ви се стори твърде гъста, в чорбата от леща може да се добави допълнително количество бульон или гореща вода и се изчаква да поври още десетина минути на намален котлон.

Сервира се гореща. По желание може да поднесете с наситнен магданоз и лют червен пипер.

Добър апетит!

Ориенталската чорба от червена леща и булгур е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: