Чийз торта с бисквити и течен шоколад

Дарина ИвановаДарина ИвановаГотвач20510461
29/01/2019
"Щом в заглавието има думите торта и шоколад, друго повече не ни е нужно "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 648
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За блата
  • какаови бисквити - 300 г
  • масло - 125 г
  • ромова eсенция
  • За крема
  • желатин - 2 пакетчета
  • течен шоколад - 400 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • банани - 1 бр.
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър нарежете какаовите бисквити на ситно. Нарежете маслото на малки кубчета и разтопете на водна баня, изсипете го в бисквитите заедно с есенцията ром и разбъркайте добре.

На дъното на форма с падащо дъно разстелете равномерно и притиснете хубаво с лъжица. Оставете в хладилника да стегне, докато направите крема.

За него разбийте заквасената сметана и банана в блендер до хубаво пасиране на банана, след което добавете и шоколада.

Желатина разтворете на водна баня в 6-7 с.л. вода. Готовия желатин изсипете на тънка струя към шоколадовата смес и разбъркайте.

Залейте блата от бисквити и оставете шоколадовата торта в хладилника за поне 4 часа, преди да поднесете поръсете с какао.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар