Бъркана шоколадова торта

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39573402
29/01/2019
"За много неща може да бъркаме, но никога няма да сбъркате с тази бъркана шоколадова торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 907
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 2 опаковки Какао
  • масло - 125 г
  • ябълки - 1 бр.
  • натурален шоколад - 60 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат, да останат на по-едри парченца. Маслото и шоколадът се стопяват на водна баня, смесват се с настърганата ябълка и заквасената сметана.

Сместа се сипва при бисквитите и се разбърква много добре. Прехвърля се във форма за торта, притиска се и се заглажда.

Натуралният шоколад се разтопява на водна баня. Смесва се със заквасената сметана, разбърква се да се хомогенизира и шоколадовата торта се покрива с шоколадовата глазура.

Оставя се в хладилник за 5-6 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар