Начин на приготвяне
В съд разбиваме маслото с миксер, като добавяме след това и пудрата захар. Предварително сме поставили двете супени лъжици какао в 200 мл вода да заври.
След като се охлади, го добавяме към маслото с непрекъснато разбиване. Захарта, която е 1/2 ч.ч., поставяме в тиган и нагряваме на котлон до карамелизиране. Сипваме във фолио.
Изчакваме да стегне и след това поставяме в блендер, за да се натроши. Цялата карамелизирана захар поставяме в купа, където сме сложили и смлените орехи.
Половината част прибавяме към маслената смес. Ароматизираме с ванилията.
Готовите блатове ги нарязваме на квадратчета. В дълбок съд ги изсипваме и към тях добавяме маслената смес, като разбъркваме много внимателно.
Сместа изсипваме във форма с падащо дъно, като заглаждаме отгоре и поръсваме с останалата част орехи с карамел.
Поставяме празничната торта в хладилник да стегне за едно денонощие.