Начин на приготвяне
Загряваме зехтина в тенджера на среден огън. Добавяме лука и готвим, докато стане прозрачен, около 5 минути. Прибавяме чесъна и червения пипер, и разбъркваме.
Добавяме лещата, броколите, накъсани на розички, и бульона. Натискаме броколите надолу колкото можете, за да се покрият с течност.
Оставяме да заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри за 15-20 минути. Зеленчуковата супа е готова, когато лещата омекне. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
С помощта на пасатор пасираме до желаната консистенция. Сипваме сметаната, разбъркваме и връщаме на котлона за няколко минути.
Сервираме кремсупата с поръсен зелен лук и филирани бадеми.
Крем супата от броколи и червена леща е много вкусна.