Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Крем супа от броколи и червена леща

Крем супа от броколи и червена леща

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Крем супа от броколи и червена леща
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Сервирайте кремсупата с поръсен зелен лук и филирани бадеми"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л
  • лук - 1 глава, нарязана на кубчета
  • чесън - 3 скилидки, смачкани
  • червен пипер - ¼ ч.л.
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • броколи - 500 г
  • зеленчуков бульон - 5 - 6 ч.ч.
  • готварска сметана - 100мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в тенджера на среден огън. Добавяме лука и готвим, докато стане прозрачен, около 5 минути. Прибавяме чесъна и червения пипер, и разбъркваме.

Добавяме лещата, броколите, накъсани на розички, и бульона. Натискаме броколите надолу колкото можете, за да се покрият с течност.

Оставяме да заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри за 15-20 минути. Зеленчуковата супа е готова, когато лещата омекне. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

С помощта на пасатор пасираме до желаната консистенция. Сипваме сметаната, разбъркваме и връщаме на котлона за няколко минути.

Сервираме кремсупата с поръсен зелен лук и филирани бадеми.

Крем супата от броколи и червена леща е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: