Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински бъбреци с праз и сметана

Свински бъбреци с праз и сметана

Свински бъбреци с праз и сметана
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Какво да ги правим тези свински бъбреци - да ги изядем, разбира се, с апетит и винце"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • праз - 1 стрък
  • соев сос - 3 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер - млян
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете свинските бъбреци във вода и добавете 3 с.л. оцет. Оставете ги за около час, след което ги измийте под обилно течаща вода. Нареже ги на парчета.

Почистете праза и го нарежете на колелца. Задушете го за кратко в масло. Добавете нарязаните и почистени гъби. Прибавете и бъбречетата.

Разбъркайте и гответе 4-5 минути.

Изсипете сместа в тава за печене. Полейте със сметаната и соевия сос. Овкусете със сол и черен пипер.

Изпечете във фурна до златист загар и сгъстяване на соса.

Преди поднасяне, поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: