Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински бъбреци с вино и праз

Свински бъбреци с вино и праз

Свински бъбреци с вино и праз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"В рецептата може да сме пропуснали да кажем, че трябва и домашно вино, но вие си го знаете"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 6 бр.
  • праз - 1 стрък
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете бъбреците и накиснете във студена вода с 3 с.л. оцет. Оставете ги в хладилник за няколко часа. Измийте ги и сложете да се варят със сол.

Сварените бъбреци отцедете от водата, нарежете или оставете така на половинки.

Сипете олио в тиган, оставете да се загрее, добавете свинските бъбреци, виното и нарязания праз на колелца.

Овкусете мезето с подправките и след като се изпари виното можете да сервирате, като декорирате със розичка от морков.

Свинските бъбреци с вино и праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: