Начин на приготвяне
Свински бъбреците се разрязват надлъжно и се почистват от вътрешните каналчета. Заливат се с вода и малко оцет и се оставят 2-3 часа.
Нарязват се на кубчета.
Олиото се загрява и в него се задушават бъбреците. Изваждат се от мазнината.
В същата мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и морков. Добавят се доматите. Следва брашното и червеният пипер.
Залива се със зеленчуковия бульон и половината вино.
След като ястието заври се връщат бъбреците. Овкусява се със сол и зърната черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън.
Арпаджикът се залива с гореща вода и след това се почиства от люспите.
Когато попската яхния е полуготова, се добавя арпаджикът, останалото вино и скилидките чесън.
Попската яхния със свински бъбреци се готви до готовност.
Приятен апетит!