Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Попска яхния със свински бъбреци

Попска яхния със свински бъбреци

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Попска яхния със свински бъбреци
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Желаем ви страхотен апетит с тази попска яхния - пригответе си повече филийки хляб"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 200 г консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • зеленчуков бульон
  • арпаджик - 300 г
  • черен пипер - на зърна
  • вино - 200 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински бъбреците се разрязват надлъжно и се почистват от вътрешните каналчета. Заливат се с вода и малко оцет и се оставят 2-3 часа.

Нарязват се на кубчета.

Олиото се загрява и в него се задушават бъбреците. Изваждат се от мазнината.

В същата мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и морков. Добавят се доматите. Следва брашното и червеният пипер.

Залива се със зеленчуковия бульон и половината вино.

След като ястието заври се връщат бъбреците. Овкусява се със сол и зърната черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън.

Арпаджикът се залива с гореща вода и след това се почиства от люспите.

Когато попската яхния е полуготова, се добавя арпаджикът, останалото вино и скилидките чесън.

Попската яхния със свински бъбреци се готви до готовност.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: