Начин на приготвяне
Първо се загрява прясното мляко заедно със захарта и се разбърква, без да завира, докато се разтопи захарта. Оставя се да изстине.
Желатинът се накисва със студената вода и като набъбне, се втечнява върху съд с гореща вода. Прибавя се към прясното мляко.
Киселото мляко се разбърква да няма бучки. Прясното мляко се налива към киселото и се разбърква добре.
Разпределя се в купички за крем и се оставя в хладилника да стегне за 2-3 часа.
Ягодовото кули се приготвя по следния начин:
Измитите ягоди се нарязват на кубчета. Слагат се в подходящ съд с незалепващо покритие заедно със захарта и малко вода. Поставят се на котлона и се сгъстяват малко, докато омекнат ягодите. Накрая се пасират.
Във всяка чаша върху млечния крем се сипват по 2-3 с.л. от ягодовото кули.
Оставя се да стегне и панакотата се поднася.