Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с ягодово кули

Панакота с ягодово кули

КристинаКристина
Новак
6331927
Панакота с ягодово кули
Снимка: Кристина
2 / 3
30/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Нежен и ароматен десерт за всички, които обожават свежия ягодов вкус"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • желатин - 10 г
  • ванилия - 1
  • вода - 4 с.л. студена
  • За ягодовото кули
  • ягоди - 250 г
  • вода - 100 мл
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се загрява прясното мляко заедно със захарта и се разбърква, без да завира, докато се разтопи захарта. Оставя се да изстине.

Желатинът се накисва със студената вода и като набъбне, се втечнява върху съд с гореща вода. Прибавя се към прясното мляко.

Киселото мляко се разбърква да няма бучки. Прясното мляко се налива към киселото и се разбърква добре.

Разпределя се в купички за крем и се оставя в хладилника да стегне за 2-3 часа.

Ягодовото кули се приготвя по следния начин:

Измитите ягоди се нарязват на кубчета. Слагат се в подходящ съд с незалепващо покритие заедно със захарта и малко вода. Поставят се на котлона и се сгъстяват малко, докато омекнат ягодите. Накрая се пасират.

Във всяка чаша върху млечния крем се сипват по 2-3 с.л. от ягодовото кули.

Оставя се да стегне и панакотата се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: