Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с кисело мляко и ягодово сладко

Панакота с кисело мляко и ягодово сладко

Панакота с кисело мляко и ягодово сладко
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Иска ви се нещо сладичко? Вижте тези вкусни италиански кремчета за повод и без повод"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 700 г
  • желатин - 2 пакетчета (по 10 г)
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • сладко от ягоди - 4 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едното пакетче желатин накиснете с 5 с.л. вода. След като се разтвори и набъбне, сложете да се загрее в микровълнова фурна за кратко.

Размесете ягодовото сладко с 2-3 с.л. вода и прибавете готовия желатин. Разбъркайте и налейте в чашки, като ги наклоните и оставите да се желира.

Разтворете второто пакетче желатин по указания начин.

Разбийте киселото мляко с меда и захарта, добавете и желатина.

Налейте млечната смес в чашките и сложете панакотата в хладилник за около час, за да се желира.

Панакотата с кисело мляко и ягодово сладко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ралица
Ралица
Много вкусна и лесна за приготвяне рецепта за летните дни.
22.09.2018 15:56
1