Постни кюфтета от леща

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
205
886
462
159
1
31/01/2019
"Дайте на една опитна домакиня малко леща и да видите какви кюфтенца ще ви спретне - за чудо и приказ "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 652
  • Преглеждания за месеца310
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • леща - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • подправки - на вкус
  • растително масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се изчиства, измива се и се накисва във вода за една нощ. Изкисва се от водата и след това се смила до състоянието на овесена каша.

Обелен и измит, морковът се настъргва и се запържва в растително масло, като се добавят подправки.

Оризът се сварява, докато омекне, намачква се и се добавя към лещата. Разбърква се добре.

След това добавете моркова и посолете. Отново смесете всичко до хомогенна консистенция.

Загрейте тигана с масло. Овалвате зеленчуковите котлети в брашно и запържете на слаб огън в масло до златисто-кафяв цвят от двете страни.

Кюфтетата от леща може да се сервират със зелена салата, заквасена сметана, кетчуп или зеленчукова салата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар