Кюфтета от червена леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Кюфтета от червена леща
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
45
"Ако не сте опитвали подобни кюфтета, сега е моментът да си ги приготвите Вкусът им е повече от добър"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • самардала - на вкус
  • магданоз - 1 с.л., накълцан
  • олио - 100 мл.
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата и я сваряваме заедно с нарязаните на дребно морков и чушка в тенджера със студена вода. Лещата се разварява бързо, варим докато водата почне да извира. Отцеждаме водата.

Измиваме и варим картофите цели. Охладжаме ги и ги белим. Рендосваме ги. Измиваме и режем на дребно праза. Задушаваме го в малко олио, като му прибавяме и червения пипер.

В купа слагаме последователно обработените зеленчуци - разварената и отцедена леща с моркови и чушка, настърганите картофи и задушения праз. Подправяме със сол, черен пипер, самардала, магданоз и чубрица на вкус. Чукваме двете яйца към сместа и омесваме добре.

Оформяме малки плоски кюфтенца, които овалваме в царевично брашно и пържим в сгорещена мазнина за кратко до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: