Начин на приготвяне
Измиваме лещата и я сваряваме заедно с нарязаните на дребно морков и чушка в тенджера със студена вода. Лещата се разварява бързо, варим докато водата почне да извира. Отцеждаме водата.
Измиваме и варим картофите цели. Охладжаме ги и ги белим. Рендосваме ги. Измиваме и режем на дребно праза. Задушаваме го в малко олио, като му прибавяме и червения пипер.
В купа слагаме последователно обработените зеленчуци - разварената и отцедена леща с моркови и чушка, настърганите картофи и задушения праз. Подправяме със сол, черен пипер, самардала, магданоз и чубрица на вкус. Чукваме двете яйца към сместа и омесваме добре.
Оформяме малки плоски кюфтенца, които овалваме в царевично брашно и пържим в сгорещена мазнина за кратко до лек загар.