Начин на приготвяне
Сипете супена лъжица брашно в дълбока купа и го разбъркайте с малко от прясно мляко, за да образувате кашичка. Добавете жълтъците на две яйца и разбийте отново.
Сипете 250 мл прясно мляко в съд на котлона заедно с 50 г захари и оставете сместа да заври. Разполовете шушулка ванилия и добавете семената в млякото, пуснете и шушулката вътре, за допълнителен аромат.
Когато млякото със захарта заври, намалете котлона и прибавете на тънка струя яйчената смес. Бъркайте енергично и оставете крема да поври за кратко, докато се сгъсти.
Свалете съда от котлона и добавете маслото. Бъркайте, докато се разтопи напълно. Охладете яйчения крем напълно.
Поставете кора за баница в плоска тава. Намажете обилно с разтопено масло, поръсете със захар и поставете втора кора отгоре.
Намаслете и поръсете и нея със захар. Направете същото и с третата. Изпечете корите в загрята на 200°C фурна за кратко, докато добият златист цвят и захарта се карамелизира.
Начупете корите на парчета. В десертна чиния редувайте пласт карамелизирани кори, пласт яйчен крем. Поръсете с прясна лимонова кора.
Сервирайте хрупкавата крем пита с натрошени орехови ядки.
Хрупкавият десерт с яйчен крем е готов.