Руло с шипков мармалад и бадеми

07/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър350111
"Толкова е вкусно, че няма да спрете да ядете, докато не изядете цялото руло "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 039
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За пандишпановия блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 50 г
  • шипков мармалад - 300 г
  • бадеми - 200 г филирани
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте три яйца заедно с 3 супени лъжици захар. Когато сместа стане светла и пухкава, добавете 3 супени лъжици брашно и разбийте отново сместа.

Добавете чаена лъжичка ванилова захар за аромат.

Сипете сместа за пандишпана в плоска тавичка и изпече да 9-10 минути на 180°C.

Извадете готовия блат и го завийте на руло с влажна кърпа.

Разбийте 200 мл сладкарска сметана с 50 г пудра захар до пухкав крем.

Развийте пандишпановия блат и намажете равномерно с шипков мармалад. Отгоре разнесете половината от сметановия крем.

Поръсете обилно с филирани бадеми и навийте рулото повторно.

Украсете сладкиша с останалия сметанов крем, поръсете с ядки и прясно настъргани цитрусови кори.

Охладете добре и сервирайте рулото с шипков мармалад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

daritt
daritt
07.02.2019 16:32
Страхотно. Надявам се и вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв