Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло с шипков мармалад и бадеми

Руло с шипков мармалад и бадеми

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Руло с шипков мармалад и бадеми
Снимка: Храна за Душата
5 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Толкова е вкусно, че няма да спрете да ядете, докато не изядете цялото руло"

Необходими Продукти

  • За пандишпановия блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 50 г
  • шипков мармалад - 300 г
  • бадеми - 200 г филирани
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте три яйца заедно с 3 супени лъжици захар. Когато сместа стане светла и пухкава, добавете 3 супени лъжици брашно и разбийте отново сместа.

Добавете чаена лъжичка ванилова захар за аромат.

Сипете сместа за пандишпана в плоска тавичка и изпече да 9-10 минути на 180°C.

Извадете готовия блат и го завийте на руло с влажна кърпа.

Разбийте 200 мл сладкарска сметана с 50 г пудра захар до пухкав крем.

Развийте пандишпановия блат и намажете равномерно с шипков мармалад. Отгоре разнесете половината от сметановия крем.

Поръсете обилно с филирани бадеми и навийте рулото повторно.

Украсете сладкиша с останалия сметанов крем, поръсете с ядки и прясно настъргани цитрусови кори.

Охладете добре и сервирайте рулото с шипков мармалад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#181034
Потребител#181034
Страхотно. Надявам се и вкусно.
07.02.2019 16:32