Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с гъби в глинен съд

Картофи с гъби в глинен съд

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Картофи с гъби в глинен съд
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
01/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"И най-обикновените картофи стават неустоимо вкусни, когато са приготвени в глинен съд"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 - 12 бр. средни или малки
  • кафяви печурки - 250 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 щипка или на вкус - Пушен
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • патешка мас - 2 - 3 с.л.
  • вода - около 120 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофките на едро. Гъбите почистете и само изплакнете за кратко, за да не се напояват излишно с вода и да изгубят вкусовите си качества.

Сложете ги в глинен съд и разбъркайте хубаво със всички подправки, зехтина, маста, водата и солта.

Пъхнете в студена фурна и включете на 200 градуса. Печете около 30 минути или до желаният от вас загар.

Поднесете ароматните картофи и гъби топли като гарнитура към месо или самостоятелно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: