Любимата от детството Медовик

Мария СимоваМария СимоваГуру115958108914
01/02/2019
"Ако вие сте опитвали такава торта в детството си, значи сте имали наистина щастливо детство "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 315
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата148
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото, меда и захарта в тенджера. Поставете я на слаб огън и оставете да заври сместа. След което прибавете содата и бъркайте, докато сместа спре да се разпенва (това става за 2-3 минути) и реакцията на содата с меда не завърши.

Оставете сместа да се поохлади и прибавете разбитите яйца при непрекъснато бъркане. Накрая добавете пресятото брашно и разбъркайте. Сместа трябва да е гъста и лепкава.

В форма за торти с падащи стени, постелете лист хартия за печене, сипете половината смес и разстелете сместа по дъното с мокри ръце.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути до златисто кафяв цвят.

Изпичате двата блата за торта и всеки от тях разрязвате наполовина по хоризонтала, получавате 4 броя тънки медени кори. Оставете корите да се охладят, като през това време смесите сметаната и захарта, разбъркайте добре.

Сглобете медената торта, като наредите 3 от корите една върху друга, а помежду им мажете с крем.

Четвъртата кора натрошете на трохи, с които декорирате тортата от всички страни. Оставете в хладилник тортата Медовик за една нощ, а на другия ден нарежете на парчета и сервирайте вкусната и ароматна торта Медовик!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Геновева
Геновева
01.02.2019 13:44
Благодаря за чудесната рецепта!
1
0
Геновева
Геновева
01.02.2019 13:11
В продуктите няма яйца, колко яйца се слагат?
0
0
Мария Симова
Мария Симова
01.02.2019 13:14
2 яйца , благодаря за навременната намеса!
0
0