Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена Торта»Торта Медовик с оригинален крем

Торта Медовик с оригинален крем

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Торта Медовик с оригинален крем
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
43 мин.
Порции
8
"Ако обичате някого, изненадайте го с тази сладка торта."

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 5 бр. Медовик
  • заквасена сметана - 400 г, 20 процента
  • варено кондензирано мляко - 400 г за торти
  • ванилова захар - 1 пакет
  • орехи - 200 г ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медените блатове се изваждат от кутията много внимателно, за да не се счупят.

Слагат се в плитка тава, като се разделят.

Затоплят се 3 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса, след което се изваждат и се оставят да се охладят.

В купа се изсипва заквасената сметана.

Прибавя се вареното кондензирано мляко за торти при продължително бъркане.

Най-накрая се прибавя ваниловата захар.

Кремът за торта се разбърква до получаване на хомогенна смес.

Ореховите ядки се смилат с чопър.

Върху поднос за торта се слага първият блат.

Отгоре се намазва с крем.

След това се нарежда вторият и следващите блатове, като между тях се намазва с крем.

Най-накрая медената торта се намазва много добре отгоре и отстрани с крем.

Поръсва се със смлените орехови ядки.

Оставяме руската торта да престои 2 часа на стайна температура, след което се консумира.

Торта Медовик с оригинален крем - неустоимо изкушение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: