Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Торта Медовик с карамелен крем

Торта Медовик с карамелен крем

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Торта Медовик с карамелен крем
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Пред тортите всички сме равни и повече от едно парче не се и надявайте да получите"

Необходими Продукти

  • Блатове
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • мед - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • Карамелен крем
  • пудинг - 1 бр. ванилия, приготвен с прясно мляко според указанията
  • кондензирано карамелизирано мляко - 1 кутия
  • сладкарска сметана - 200 - 300 мл, разбита
  • Паниране на тортата
  • изрезки от блатовете
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • Още
  • шоколад - 1 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се блатовете. Яйцата и захарта се разбиват, после бавно се прибавят млякото, медът, содата и маслото. Вари се на слаб котлон до получаване на златист цвят, около 30 минути.

След това веднага се добавя пресятото брашно и се разбърква. Трябва да се получи гладко тесто, работи се бързо, за да не се втвърди. Тестото се разделя на 5 топки.

Всяка се разточва на кора с дебелина от 3 до 5 мм. и диаметър около 28-30 см., на хартия за печене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 4-5 минути, като преди това се надупчват с вилица.

Наблюдават се по време на печенето, пекат се бързо. След изпичане се изрязват с помощта на голяма чиния, за да са еднакви, изрезките се смилат, към тях се прибавят смлени орехи за паниране на тортата.

За крема се смесват разбитата сметана, карамеленото мляко и свареният и охладен пудинг, приготвен според указанията на пакетчето.

В поднос се слага първият блат, намазва се с крем, слага се втори блат, крем и т.н. Отстрани и отгоре също се намазва с крема.

Панира се със смесените орехи и трохи от блата - навсякъде. Медената торта се декорира със смесените разтопен шоколад и олио.

Прибира се в хладилник за поне 8 часа.

Тортата Медовик с карамелен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: