Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Разкошна агнешка чорба

Разкошна агнешка чорба

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Когато имате нужда да хапнете нещо, което не само ще ви напълни корема, но и ще ви сгрее душата, опитайте тази класическа агнешка чорба"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • червен пипер
  • джоджен
  • сол
  • фиде - 1 шепа или ориз
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате агнешките дреболии до готовност. Изваждате ги и ги ги нарязвате на ситно.

В малко мазнина запържвате ситно нарязан лук, моркови и чесъна. Когато омекнат, добавяте агнешките дреболии. Овкусявате с червен пипер и джоджен, посолявате на вкус и оставяте още 2-3 минути на бавен огън.

Заливате продуктите с бульона от дреболиите и варите на тих огън за около 15 минути. Добавяте фиде и варите още 7-8 минути.

Варите агнешката чорба до готовност на фидето и застройвате с две яйца, разбити и прекарани през решетъчна лъжица или цедка.

Преди поднасяне поръсвате чорбата със ситно нарязан магданоз.

Източник: Iliana Ikonomova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adi
Adi
Аз сложих и малко черен пипер и сухи люти чушлета( натрошени).
14.04.2020 10:56