Начин на приготвяне
Сварявате агнешките дреболии до готовност. Изваждате ги и ги ги нарязвате на ситно.
В малко мазнина запържвате ситно нарязан лук, моркови и чесъна. Когато омекнат, добавяте агнешките дреболии. Овкусявате с червен пипер и джоджен, посолявате на вкус и оставяте още 2-3 минути на бавен огън.
Заливате продуктите с бульона от дреболиите и варите на тих огън за около 15 минути. Добавяте фиде и варите още 7-8 минути.
Варите агнешката чорба до готовност на фидето и застройвате с две яйца, разбити и прекарани през решетъчна лъжица или цедка.
Преди поднасяне поръсвате чорбата със ситно нарязан магданоз.
Източник: Iliana Ikonomova от Кулинарна мрежа
Коментари