Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Великденска агнешка чорба

Великденска агнешка чорба

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7174k2
Великденска агнешка чорба
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Такава чорбичка сме ви приготвили, че ще забравите за всички останали изкушения на трапезата"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 1
  • агнешко месо - 200 г по избор
  • агнешки дреболии - бял дроб, черва, шкембе, бъбреци
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 1 к.ч.
  • зелен лук - няколко стръка
  • джоджен - китка
  • калоферче - 2 - 3 листа
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода до пълна готовност. Нарязват се на дребно.

Агнешката главичка и месото също се варят в подсолена вода до пълна готовност, около два часа.

Месото се обезкостява, нарязва се на късчета.

В тенджера в малко олио се запържват настърганият морков, главата лук и чесъна, нарязани на ситно. Накрая се поръсва червения пипер и се сипва прецедения бульон от варенето на главичката и месото.

Слагат се дреболиите и месото, след като заври, се слага оризът.

Овкусява се с черния пипер и солта.

Агнешката чорба се вари, докато оризът омекне. Добавят се нарязаните на дребно зелен лук, джоджен и калоферче.

Великденската агнешка чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: