Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба със спанак

Агнешка чорба със спанак

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Агнешка чорба със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Има нещо магическо в комбинацията агнешко и спанак, на което не можем да устоим"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • спанак - 250 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • магданоз - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 жълтъка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета и го запържете в сгорещеното олио. Като се позачерви, посолете и прибавете ситно нарязаните зелен лук и спанак.

Позапържете месото и с тях, поръсете с червен пипер и залейте с 6-7 ч.ч. топла вода. Като възври чорбата прибавете ориза и черния пипер.

Преди да свалите от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз. Застройте готовата супа с разбитите в киселото мляко жълтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мария богданова
мария богданова
Прекрасна гозба но с българско агнешко месце !Аз слагам пресен джоджен !



29.04.2013 21:43
2
1