Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Агнешка чорба - с вкуса на пролетта"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 500 г дроб, чревца, шкембе
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • картофи - 1 голям
  • джоджен - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 4 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии от комплекта се измиват добре с хладка вода.

Чревцата се обръщат и също се измиват много добре.

В тенджера с вода се сваряват, като се отпенват по време на варенето с решетъчна лъжица.

Бульонът се прецежда и се запазва.

В нова тенджера се загрява олио и се задушваме нарязан лук и настърган морков.

Прибавя се и нарязан на кубчета картоф, след минута прибавяме нарязаните отцедени дреболии.

Добавя се червен пипер, разбъркваме и наливаме прецедения бульон.

Овкусяваме агнешката чорба на вкус с подправките.

Оставя се на умерен огън да поври за 15-20 минути. Сипва се чаша топло прясно мляко в пролетната чорба и след 3-4 минути е готова.

Сервираме топла с нарязани листа от джоджен и магданоз.

Пролетната агнешка чорба с пресен чесън е уникална!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: