Начин на приготвяне
Агнешките дреболии от комплекта се измиват добре с хладка вода.
Чревцата се обръщат и също се измиват много добре.
В тенджера с вода се сваряват, като се отпенват по време на варенето с решетъчна лъжица.
Бульонът се прецежда и се запазва.
В нова тенджера се загрява олио и се задушваме нарязан лук и настърган морков.
Прибавя се и нарязан на кубчета картоф, след минута прибавяме нарязаните отцедени дреболии.
Добавя се червен пипер, разбъркваме и наливаме прецедения бульон.
Овкусяваме агнешката чорба на вкус с подправките.
Оставя се на умерен огън да поври за 15-20 минути. Сипва се чаша топло прясно мляко в пролетната чорба и след 3-4 минути е готова.
Сервираме топла с нарязани листа от джоджен и магданоз.
Пролетната агнешка чорба с пресен чесън е уникална!