Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Арабски хляб от грис

Арабски хляб от грис

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Арабски хляб от грис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Само на нас ли ни се струва, че плоският хляб е по-вкусен - ето, опитайте и кажете"

Необходими Продукти

  • грис - 500 г
  • мая - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват грисът, брашното, размитата в малко топла вода мая, зехтинът и солта.

Добавя се водата и се замесва гъвкаво тесто. Меси се енергично десетина минути, след което се разделя на две части.

Получените кръгли хлябове се слагат в тава, намазана с растително масло, покриват се с кърпа и се оставят на топло.

След като бухнат, се намазват с жълтъка, разбит с малко вода или мляко, и се пекат в силно загрята фурна. Проверява се дали не са сурови отвътре, като се набождат с остър нож или игла.

Ако е необходимо, арабските питки могат да се обърнат, за да се изпекат равномерно отвсякъде.

Изпеченият хляб се оставя да изстине и тогава се поднася.

Арабският хляб от грис е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Лесна ми изглежда рецептата, а и обичам грис.
17.05.2016 10:42
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много интересна рецепта с грис. Сигурно е вкусно.
17.05.2016 10:09