gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Перфектен Шоколадов Мус

Перфектен Шоколадов Мус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Перфектен Шоколадов Мус1 / 2
01/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Перфектният Шоколадов мус е онзи, който ви накара да мечтаете и да вярвате, че и вие може да го приготвите"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 200 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 80 мл разтопено или чист зехтин
  • коняк - 1 с.л. или ром
  • ликьор от кафе - 2 с.л. или инстантно кафе (или без)
  • ядки - за декорация по желание
  • шоколад - настърган, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с половината количество захар добре, след което добавете коняка и доразбийте хубаво на пухкав крем. Използвайте пресни и проверени яйца.

Разтопете начупения шоколад на водна баня или в микровълнова, снемете от огъня и го разбъркайте хубаво с маслото/зехтина.

Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалото количество захар.

Към шоколадовата смес първо разбъркайте жълтъците с алкохола, а след това внимателно объркайте с белтъците, като ги добавяте на части.

Разпределете вашия шоколадов мус в красиви стъклени чаши и оставете на хладно за най-малко 2 часа.

Украсата на шоколадовия мус е по избор - може да използвате настърган шоколад, шоколадови перли, натрошени или филирани бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: