Салата Капрезе с чери домати в патладжан

ЗорицаЗорицаГуру94225328694
01/02/2019
"Не просто салата капрезе, не просто салата от патладжани, а поезия по италиански "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо913
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разделят на две по дължина, без да се белят. С остър нож внимателно (за да не се пробие кората) се правят диагонални разрези във сърцевината на патладжаните.

Поръсват се със сол и се оставят надолу със сърцевината в гевгир за 20 минути (за да се отдели горчивината). След това се отцеждат с ръце, като леко се притискат.

Така обработените патладжани се поставят с малко зехтин в тиган и се запържват със сърцевината към тигана. След това се обръщат за кратко, за да се запържат и от другата страна.

Патладжаните се оставят да изстинат и след това се прехвърлят в подходящи за сервиране чинии (със сърцевината нагоре).

Пълнят се с нарязаните на половинки или четвъртинки чери домати, накъсаната моцарела, наситнените скилидка чесън и листенца пресен босилек.

Накрая тази вариация на салата Капрезе се овкусяват с малко сух риган, сол, балсамов оцет и зехтин Екстра Върджин.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар