Начин на приготвяне
За тези уникални пълнени патладжани разполовете надлъжно патладжаните, без да е нужно да отрязвате дръжките им.
В месцето им направете няколко прореза в дълбочина и посолете.
Оставете ги надупени за 30 минути, след това измийте и подсушете.
Сложете половинките патладжани в намазнена със зехтин тава с кожата нагоре. Аз слагам фолио или хартия за печене, за да не залепват, за всеки случай.
Печете 30 минути или докато установите, че зеленчукът е напълно омекнал, но все още не е хванал тъмен загар. Извадете от фурната и обърнете патладжаните с кожата надолу да изстиват леко.
Накълцайте пресния лук със свежите му зелени листа. Нарежете пилешкото месо на дребни парченца.
С лъжица издълбайте част от вътрешността на патладжана и също накълцайте.
Смесете тези продукти за плънката и подправете със сол и черен пипер, а може да добавите и зехтин.
Напълнете лодките от патладжан, подредете отгоре сирене бри и разполовени чери доматчета.
Поръсете със зехтин печените патладжани с пиле, чери домати и Бри и запечете на 200 градуса за 10-15 минути.
Добър апетит!