Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Печени патладжани с пиле, чери домати и Бри

Печени патладжани с пиле, чери домати и Бри

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печени патладжани с пиле, чери домати и Бри
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Печени патладжани със страхотна плънка, в чиито вкус ще се влюбите веднага, щом ги опитате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • пилешко месо - 1 бр. бутче, може и 1 бр. филе (сварено)
  • бри - 160 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • чери домати - 8 бр.
  • черен пипер на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези уникални пълнени патладжани разполовете надлъжно патладжаните, без да е нужно да отрязвате дръжките им.

В месцето им направете няколко прореза в дълбочина и посолете.

Оставете ги надупени за 30 минути, след това измийте и подсушете.

Сложете половинките патладжани в намазнена със зехтин тава с кожата нагоре. Аз слагам фолио или хартия за печене, за да не залепват, за всеки случай.

Печете 30 минути или докато установите, че зеленчукът е напълно омекнал, но все още не е хванал тъмен загар. Извадете от фурната и обърнете патладжаните с кожата надолу да изстиват леко.

Накълцайте пресния лук със свежите му зелени листа. Нарежете пилешкото месо на дребни парченца.

С лъжица издълбайте част от вътрешността на патладжана и също накълцайте.

Смесете тези продукти за плънката и подправете със сол и черен пипер, а може да добавите и зехтин.

Напълнете лодките от патладжан, подредете отгоре сирене бри и разполовени чери доматчета.

Поръсете със зехтин печените патладжани с пиле, чери домати и Бри и запечете на 200 градуса за 10-15 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: