Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко.
В купа слягаме яйцата и кафявата захар и разбиваме с миксера много добре.
В киселото мляко слагаме бакпулвера и содата и оставяме да шупне на страна.
Разбъркваме млякото и го добавяме и него вътре в купата. Прибавяме олиото и разбъркваме отново с миксера много добре.
Пресяваме брашното със сито и го изсипваме на части и него, докато разбиваме.
Най-накрая слагаме канелата и разбъркваме, може само с шпатула, до еднородна кафява гладка смес.
Намазваме форма за кекс с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата вътре.
Печем в загрята на 180°C фурна до готовност.
Проверяваме дали се е изпекъл канеленият кекс - до суха клечка.
Вадим кекса и режем на парчета. Да ви е сладко!
Коментари