Канелен кекс

02/02/2019
Марияна
отМариянаМастър Шеф6982605975
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца359
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко.

В купа слягаме яйцата и кафявата захар и разбиваме с миксера много добре.

В киселото мляко слагаме бакпулвера и содата и оставяме да шупне на страна.

Разбъркваме млякото и го добавяме и него вътре в купата. Прибавяме олиото и разбъркваме отново с миксера много добре.

Пресяваме брашното със сито и го изсипваме на части и него, докато разбиваме.

Най-накрая слагаме канелата и разбъркваме, може само с шпатула, до еднородна кафява гладка смес.

Намазваме форма за кекс с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата вътре.

Печем в загрята на 180°C фурна до готовност.

Проверяваме дали се е изпекъл канеленият кекс - до суха клечка.

Вадим кекса и режем на парчета. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар