Канелен кекс

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
6
02/02/2019
"Щипка канела и обикновения кекс става просто неустоим "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 880
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко.

В купа слягаме яйцата и кафявата захар и разбиваме с миксера много добре.

В киселото мляко слагаме бакпулвера и содата и оставяме да шупне на страна.

Разбъркваме млякото и го добавяме и него вътре в купата. Прибавяме олиото и разбъркваме отново с миксера много добре.

Пресяваме брашното със сито и го изсипваме на части и него, докато разбиваме.

Най-накрая слагаме канелата и разбъркваме, може само с шпатула, до еднородна кафява гладка смес.

Намазваме форма за кекс с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата вътре.

Печем в загрята на 180°C фурна до готовност.

Проверяваме дали се е изпекъл канеленият кекс - до суха клечка.

Вадим кекса и режем на парчета. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар