Начин на приготвяне
Нарежете бутертестото на квадрати или правоъгълници и го изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до приятен златисто кафяв загар. Оставете да изстине напълно.
В купа сложете сметаната и разбивайте с миксер. След 1- 2 минути сложете пудрата захар, като не спирате да бъркате. Няколко минути преди да е готова сметаната, добавете маскарпонето. Изчакайте да се смеси добре до гладка смес без бучки.
На дъното на чашките натрошете малко бутертесто. Сложете малко от крема. Нарежете смокините на малки парчета. Подредете ги отгоре. Натрошете отново бутертесто, смокини, крем...
Завършете с трохи и приберете наполеоните в хладилника за няколко часа.
*Може да полеете с топинг ягода или горски плодове.
Коментари