Начин на приготвяне
В подходяща тенджера запържете ситно нарязания лук и чесъна в маслото. Прибавете нарязаните праз лук, репи и моркови, захлупете и задушете за около 5 минути.
Добавете виното и бульона /оставете от него само 150 мл/ и варете на тих огън докато зеленчуците омекнат напълно. Прецедете бульона. Половината зеленчуци направете на пюре и ги върнете в тенджерата.
За соса сложете почистените люти чушки, едро нарязаният лук, чесъна, магданоза и кориандъра в кухненски робот. Прибавете запазените 150 мл бульон и направете паста. Загрейте зехтина и маслото в голям тиган. Изсипете пюрираните продукти и пържете до сгъстяване.
Добавете пастата със зелени подправки и скаридите към супата. Варете на тих огън 15 минути. Подправете със сол и чили на прах. Поднесете супата, поръсена с нарязан кориандър.
Коментари