Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Салца»Салца верде (Зелена салца)

Салца верде (Зелена салца)

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Салца верде (Зелена салца)
Снимка: Потребител#165452
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Червените домати са за салата, а зелените - за салца Верде!"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 5 - 6 бр., средни
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • чушки - 2 бр., големи зелени
  • кориандър - 1/2 връзка пресен или пресен магданоз
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • лимони - сокът от половин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без подправките и кориандъра се измиват, лукът се обелва и се разрязва на две, но чесънът не се бели и се нареждат в покрита с фолио тавичка и се пекат във фурната, докато покафенеят.

След като се охладят, се маха ципата на доматите, а чушките, лютата чушка и чесънът се обелват. Чушките се почистват от семената.

Всички продукти се поставят в блендер, добавят се подправките и лимоновия сок, а също и кориандърът, нарязан на ситно, и се пюрират.

Може да се смелят и с пасатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: