Начин на приготвяне
Пилешките крака се почистват, измиват и отцеждат от водата в гевгир.
Взема се спринцовка с дебела игла и се напълва с част от соевия сос. С нея се инжектира всяко краче на 2 - 3 места. Процедурата се повтаря, докато се инжектират всички пилешки бутчета.
Така обработените пилешки крака се прехвърлят в плик за печене.
След това пилешките крака се поръсват с черен пипер, червен пипер, разбъркват се хубаво и накрая се поливат с останалия соев сос и олиото. Пликът се завързва и се прибира в хладилника за няколко часа или за цяла нощ.
Преди печене пликът се отвързва добавя се малко вода и целите необелени скилидки чесън. Пристяга се с предназначената за целта връзка и се прехвърля в тавичка.
С помощта на клечка за зъби пликът се продупчва от горната страна на пет - шест места, за да не се надува по време на печенето.
Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса, на средна решетка и ястието се пече около 40 - 45 минути, когато печените бутчета трябва да са готиви.
Добър апетит!