Начин на приготвяне
Замесваме меко тесто от продуктите. Оформяме на топка. Завиваме във фолио и оставяме в хладилника за 30 мин.
Разточваме тестото за пай в кръг и поставяме с помощта на точилка в кръгла тава за пай/с къдрави стени /около 23 см/.
Притискаме по стените и изрязваме останалата част. Надупчваме с вилица на няколко места.
Разбъркваме продуктите за крема до хомогенна смес и изсипваме в тавичката.
Нарязваме сливите на резенчета и подреждаме отгоре с месестата част нагоре. Печем на 175 градуса за 45 минути.
Затопляме кайсиевото сладко с водата и намазваме пая с глазурата.
Решетката от тесто отгоре на пая със сини сливи е по желание - прави се с изрезките.
Коментари
Още първия път се получи страхотен пай. Снимките, които качих са от четвъртия опит. Добре че имам мушама на масата и с нейна помощ сложих тестото в тавата, а лентичките сложих с помощта на фолиото, в което преди това бях увила тестото.