Телешко със сини сливи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Уникален вкус, неповторим аромат - златна класика от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • канела
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • сини сливи - 20 бр. сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва.

Изважда се и на негово място се запържват последователно лукът, нарязан на дребно и брашното, доматеното пюре и червеният пипер.

Месото се връща обратно. Долива се хладка вода и се оставя да ври до омекване.

Прибавят се сините сливи, захарта, канелата и черният пипер.

Телешкото задушено ври до пълното сваряване на месото и сливите.

Телешкото със сини сливи е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: