Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците с 2/3 от захарта до побеляване. Прибавяме и маслото на бавна струйка.
Разбиваме белтъците на пяна с останалата захар. С шпатула прибавяме внимателно яйчената смес ванилията, какаото и пресятото брашно. Бъркаме единствено с шпатула.
Изсипваме в намаслена кръгла форма и печем на 170 градуса около 30 мин. Вадим и оставяме да изстине.
Към прясното мляко добавяме крема. Разбъркваме до сгъстяване.
Разделяме изстиналия тортения блат на две равни части, намазваме с крема и съединяваме.
В отделна купа смесваме кокосовите стърготини с кондензираното мляко и намазваме горния блат.
Поръсваме с настърган шоколад.
Оставяме тортата с крем в хладилника да стегне поне за 4 часа.