Начин на приготвяне
Почистваме лука (1 бр.) и гъбите (100 г). Измиваме и нарязваме на парченца. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме да се запържат нарязаните лук и гъби.
Когато се запържат добре, дръпваме тенджерката от котлона и прибавяме лапада.
Разбъркваме хубаво и слагаме отново на котлона. Ръсваме черен пипер, къри и сол на вкус. Наливаме топла вода (1 и 1/2 л.) и когато заври, прибавяме ориза (4-5 с.л.) , измит с няколко води.
Слагаме и нарязани ситно листа магданоз и целина (пресни или сушени). Също така прибавяме и краве масло (1 с.л.). Варим супата, докато продуктите уврат, като при необходимост доливаме топла вода.
Преди да свалим гъбената супа от котлона, наливаме затоплено прясно мляко (1/2 ч.ч.) и оставяме супата да покъкри още минута на слаб огън. Сервираме супата, овкусена със сок от лимон и люта пиперка по вкус.