Супа с Лапад и Гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа с Лапад и Гъби
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
07/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лапад - 150 г замразен
  • печурки - 100 г пресни
  • ориз - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - листа
  • целина - листа
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1 бр.) и гъбите (100 г). Измиваме и нарязваме на парченца. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме да се запържат нарязаните лук и гъби.

Когато се запържат добре, дръпваме тенджерката от котлона и прибавяме лапада.

Разбъркваме хубаво и слагаме отново на котлона. Ръсваме черен пипер, къри и сол на вкус. Наливаме топла вода (1 и 1/2 л.) и когато заври, прибавяме ориза (4-5 с.л.) , измит с няколко води.

Слагаме и нарязани ситно листа магданоз и целина (пресни или сушени). Също така прибавяме и краве масло (1 с.л.). Варим супата, докато продуктите уврат, като при необходимост доливаме топла вода.

Преди да свалим гъбената супа от котлона, наливаме затоплено прясно мляко (1/2 ч.ч.) и оставяме супата да покъкри още минута на слаб огън. Сервираме супата, овкусена със сок от лимон и люта пиперка по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: