Агнешка супа с лапад

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Агнешка супа с лапад1 / 2
11/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Какво му отива най-много на агнешкото ли - ами зелено, като пресен лапад и една гладна компания, която да оцени подобаващо крайния резултат"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • лапад - 250 г
  • масло - 125 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • картофи - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на дребни парчета. Лукът се нарязва на ситно, а морковите, целината и и картофите на по-едри парчета. Лападът се почиства много добре и се нарязва на ивици.

Залейте агнешкото месо с 2 л студена вода, кипнете и сложете 1 ч.л. сол. Десетина минути след кипенето добавете ситно нарязания лук. Варете до омекване на месото.

В тиган загрейте маслото и добавете брашното. Запержата за 1-2 минути при непрекъснато бъркане, след което добавете нарязаните моркови и целина. Пържете 1-2 минути, свалете от котлона и разредете с 1-2 чирпака от месния бульон.

Сложете запръжката при месото и лука, разбъркайте добре и добавете картофите. Варете супата до омекването на картофите.

Сервирайте супата с половин или четвърт твърдо сварено яйце и лъжица сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентина Станкова
Валентина Станкова
А какво се случва с лапада?
11.04.2017 17:00