Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на дребни парчета. Лукът се нарязва на ситно, а морковите, целината и и картофите на по-едри парчета. Лападът се почиства много добре и се нарязва на ивици.
Залейте агнешкото месо с 2 л студена вода, кипнете и сложете 1 ч.л. сол. Десетина минути след кипенето добавете ситно нарязания лук. Варете до омекване на месото.
В тиган загрейте маслото и добавете брашното. Запержата за 1-2 минути при непрекъснато бъркане, след което добавете нарязаните моркови и целина. Пържете 1-2 минути, свалете от котлона и разредете с 1-2 чирпака от месния бульон.
Сложете запръжката при месото и лука, разбъркайте добре и добавете картофите. Варете супата до омекването на картофите.
Сервирайте супата с половин или четвърт твърдо сварено яйце и лъжица сметана.
Коментари